De verduurzamingsroute

Door een Woonnu hypotheek te adviseren, verzeker je je klant van professionele begeleiding bij het overwegen, kiezen en uitvoeren van verduurzamingsmaatregelen. Woonnu werkt hiervoor nauw samen met Susteen, specialist in het verduurzamen van woningen.

Verduurzamingscheck

Snel en gemakkelijk inzicht in de mogelijkheden voor verduurzaming van de woning van jouw klant.

Doe de check

1. Gebruik de verduurzamingscheck vóór of tijdens een eerste (oriënterend) gesprek

Verduurzamen adviseren begint bij het uitvoeren van de verduurzamingscheck. Deze check herkent op basis van het adres de woonsituatie en geeft aan met welke verduurzamingsmogelijkheden een huis verduurzaamd kan worden naar energielabel A of hoger. Je krijgt inzicht in de effecten op de woningwaarde en de energierekening én ontvangt direct een indicatie van het bedrag dat je kunt meenemen als energiebespaarbudget (EBB) in het hypotheekadvies.

Veel adviseurs gebruiken de verduurzamingscheck tijdens een gesprek, om direct vragen van klanten te kunnen beantwoorden. Je kunt de check ook voorafgaand aan een oriënterend gesprek uitvoeren. Zo kun je klanten proactief adviseren hoe zij hun (beoogde) huis kunnen verduurzamen.

2. Bied de klant namens Woonnu een huisbezoek van een onafhankelijke energie-adviseur aan

Wanneer je Woonnu adviseert, kun je de klant een persoonlijk, onafhankelijk adviesrapport op maat aanbieden. Je klant wordt dan thuis bezocht door een adviseur van onze partner Susteen. Dit kost jouw klant niets! 

Heeft je klant hierin interesse? Vul dan in de laatste stap van de verduurzamingscheck de contactgegevens van de klant in. Daarna neemt Susteen contact op: zij bellen binnen één werkdag jouw klant om een afspraak voor het bezoek te maken. En woont je klant nog niet in het te verduurzamen huis? Dan kan Susteen het bezoek ook in overleg met de verkopend makelaar plannen.

3. De energie-adviseur van Susteen legt een bezoek af en brengt een rapport uit

Susteen adviseert onafhankelijk over isolatie, efficiënte warmteopwekking en zonne-energie afgestemd op het huis en de wensen van de klant. Daarbij maakt Susteen gebruik van actuele kennis over alle op de markt beschikbare maatregelen: dak-, vloer-, bodem-, glas- en spouwmuurisolatie, verwarming (C.V. en (hybride) warmtepomp), ventilatie, zonnepanelen en zonneboiler. Met het doel om de woning te verduurzamen naar energielabel A of hoger.

4. Je klant ontvangt het verduurzamings-rapport met garantiebedrag

Binnen drie werkdagen na de afspraak ontvangt je klant een verduurzamingsrapport per e-mail. Dit rapport geeft inzicht in de benodigde investeringen (offertes), opbrengsten en besparingen. Ook garandeert Susteen het behalen van het energielabel dat in het rapport vermeld staat (meestal label A).

5. Stel het energiebespaarbudget (EBB) vast en breng je hypotheekadvies uit

Nu je klant beschikt over het verduurzamingsrapport, kan hij zelfstandig keuzes maken over de verduurzamingsmaatregelen die hij wil financieren. Voor een compleet hypotheekadvies heb je nu de volgende informatie van je klant nodig:

  • Het bedrag van de offertes voor de gewenste maatregelen.
  • Het energielabel dat met de gekozen maatregelen wordt bereikt.

Let op: Mooi voordeel is dat bij Woonnu het verbeterde energielabel niet direct nodig is voor de hypotheekaanvraag. Je kunt dit altijd op een later moment indienen. Je klant komt dan alsnog in aanmerking voor de bijpassende rentekorting. 

Woonnu adviseren zonder verplichtingen

Goed om te weten:

Voor het adviseren van Woonnu is het NIET verplicht om het adviesrapport door Susteen te laten opmaken of de maatregelen te laten uitvoeren. 

Het rapport dat je klant van Susteen ontvangt, bevat een aanbod voor uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Dit aanbod is vrijblijvend. Kiest jouw klant voor Susteen dan wordt hij volledig ontzorgd en het energielabel wordt gegarandeerd bereikt. Ook kan Susteen hulp bieden bij het aanvragen van passende subsidies of belastingteruggave voor je klant.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of suggesties? Neem dan contact met ons op. We werken graag samen om verduurzaming voor iedereen haalbaar te maken. Als wij ons proces kunnen verduidelijken of verbeteren, horen we dat graag van je.

  • advies aan huis
  • één contactpunt
  • garantie op het behalen van het geadviseerde energielabel en garantie op het investeringsbedrag

Klaar om Woonnu te adviseren?

Een duurzaam advies begint met de verduurzamingscheck.

  • Inzicht in verduurzamingsmogelijkheden
  • Indicatie van investering en terugverdientijd
  • In 3 minuten resultaat

Waar kunnen we je mee helpen?

Helaas geen resultaten gevonden.