Spouwmuurisolatie

Door het isoleren van de spouwmuur kan warmte in de winter binnen worden gehouden en in de zomer buiten worden gehouden. Dit zorgt voor een comfortabelere woning en een lagere energierekening.

Spouwmuurisolatie is een effectieve manier om de energie-efficiëntie van een woning te verbeteren. Het isoleren van de spouwmuur kan leiden tot een besparing van 25% tot 30% op de energierekening, afhankelijk van de woning en verbruik. Naast de financiële voordelen, verhoogt spouwmuurisolatie ook het wooncomfort van je klant. De maatregel is relatief eenvoudig en snel uit te voeren, met minimale overlast voor de bewoner.

Zo wordt spouwmuurisolatie toegepast

Het isoleren van de spouwmuur is een specialistische klus die moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde professional. Het isolatiemateriaal wordt via kleine gaten via de buitenmuur in de spouw geïnjecteerd. Het proces duurt meestal slechts enkele uren en er is geen sprake van hak- en breekwerk. Eenmaal geïsoleerd, heeft de bewoner blijvend profijt van de isolatie. Goed om te weten: niet alle woningen zijn geschikt voor spouwmuurisolatie. In de regel zie je dat vanaf 1930 de spouwmuur in de bouw frequenter werd toegepast.

Is spuwmuurisolatie ook interessant voor jouw klant?

Vul dan nu de Verduurzamingscheck in en kom er direct achter!

  • Inzicht in verduurzamingsmogelijkheden
  • Indicatie van investering en terugverdientijd
  • In 3 minuten resultaat

Waar kunnen we je mee helpen?

Helaas geen resultaten gevonden.