Zonneboiler

Bespaar geld en energie met een zonneboiler

 

Een zonneboiler kan een waardevolle toevoeging zijn aan het energiezuiniger maken van een woning. Wat is een zonneboiler precies? Hoe werkt het? En wanneer is het zinvol een zonneboiler te overwegen? We vertellen je er graag meer over.

De voordelen van een zonneboiler op een rijtje

Een zonneboiler is een systeem dat warm water maakt door gebruik te maken van de energie van de zon. Dit betekent dat de boiler minder gas of elektriciteit nodig heeft om het water op te warmen, wat resulteert in een lagere energierekening. Maar er zijn meer voordelen! Zo draagt een zonneboiler bij aan de verduurzaming van een woning. En het kan ook de waarde van een woning verhogen.

Zo werkt een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een collector op het dak en een opslagvat in de woning. De collector vangt het zonlicht op en verwarmt daarmee het water in het opslagvat. Dit water kan vervolgens gebruikt worden voor bijvoorbeeld de douche, het bad of de keuken. Een zonneboiler kan niet alleen warm water produceren op zonnige dagen, maar ook op bewolkte dagen. En als er onvoldoende zonlicht is om het water te verwarmen, kan een cv-ketel bijspringen.

Past een zonneboiler op het dak van jouw klant?

Ontdek het met de Verduurzamingscheck!

  • Inzicht in verduurzamingsmogelijkheden
  • Indicatie van investering en terugverdientijd
  • In 3 minuten resultaat

Waar kunnen we je mee helpen?

Helaas geen resultaten gevonden.