Inzicht in verduurzamen naar energielabel A en nu ook naar A++++

Wij willen mensen helpen om duurzamer te wonen. Inzicht in de persoonlijke situatie is daarbij een belangrijk element. Daarom bieden we sinds de start van Woonnu de online verduurzamingscheck.

Inzicht in verduurzamen nu nog makkelijker!

De verbeterde verduurzamingscheck heeft als doel om, met de inzet van de juiste verduurzamingsmogelijkheden, bij energielabel A uit te komen. Als je huis al energielabel A heeft dan kun je nu bekijken wat er nodig is om je huis naar A++++ te verduurzamen. Hiermee is het huis klaar voor de toekomst!

De tool biedt direct inzicht in:

  • de verduurzamingsmogelijkheden van een huis
  • de impact op de waardestijging
  • de vermindering van CO₂ uitstoot
  • en natuurlijk de energiekosten

Het invullen is heel eenvoudig en de tool bevat nu ook minder invulvelden! Je vult de postcode, het huisnummer en enkele basisgegevens van de woning in. Ook kun je aangeven of er sinds de bouw al verduurzamingsmaatregelen zijn doorgevoerd. Zo worden de resultaten nog beter afgestemd op het huis.

Meer en meer mensen vragen zich af; hoe verbeter ik mijn huis verder dan energielabel A? Dat is ook logisch, wie wil er nu niet besparen? En Woonnu beloont duurzame woningen vanaf energielabel B met een rentekorting. Een A++++ label belonen we met een nog hogere korting!

Wat is er precies verbeterd?

Het ontwerp van de tool is verbeterd op basis van feedback van gebruikers. En je kunt nu goed zien hoe dicht je bij de volgende labelsprong bent. Verder hebben we de volgende technische verbeteringen doorgevoerd:

  • In de resultaten houden we nu beter rekening met de logische volgorde van verduurzamen. Eerst het huis isoleren en ventileren (de energiebehoefte verminderen) en dan pas zelf energie opwekken.
  • We tonen eerst de maatregelen die het meeste impact hebben op het verlagen van de energierekening. Zo adviseren we eerst om het glas van de woonkamer te vervangen en daarna pas de slaapkamer. In de slaapkamer wordt meestal een stuk minder gestookt. Voor het energielabel maakt dat geen verschil, maar voor de energierekening wel degelijk.
  • De uitkomsten zijn praktisch uitvoerbaarder gemaakt. Lastige maatregelen die in de meeste gevallen minder haalbaar zijn zoals een bodem-warmtepomp, triple glas of douche-warmte-terugwinning komen minder snel in de uitkomst voor.

Verduurzamingscheck gedaan, en dan?

Vind je de uitkomst interessant en wil je meer zekerheid? Dan komt er graag een energieadviseur van onze onafhankelijke verduurzamingspartner Susteen bij je thuis. De energieadviseur bekijkt je huis en bespreekt de mogelijkheden.

Hierna krijg je een op-maat-gemaakt verduurzamingsrapport. Met het rapport krijg je garantie op de exacte investering en het te behalen energielabel.
Zo profiteer je van korting op je hypotheekrente én maandelijks een lagere energierekening.

Waar kunnen we je mee helpen?

Helaas geen resultaten gevonden.