In één keer verhuizen en verduurzamen

Charlotte en haar partner Marius hebben eind vorig jaar een huis gekocht in het noorden van Nederland. Ze sloten een Duurzaam Voordeel Hypotheek af bij Woonnu via Scherp Financieel Advies in Groningen. Dat betekent verhuizen en direct je nieuwe huis verduurzamen naar energielabel A. We zijn benieuwd hoe ze het tot nu toe ervaren.

Stel poseert voor woning

Natalie ter Schiphorst

Stel met baby

Op naar een stabiel binnenklimaat

Charlotte en Marius wilden altijd al een huis kopen, maar wel één met een stabiel binnenklimaat. Ze woonden namelijk in een huurhuis waar het in de winter koud en in de zomer bloedheet was. Dat moest beter in het koophuis. Dus toen Hannelore van Scherp Financieel Advies hen vertelde dat Woonnu daarvoor een mooi product had, zeiden zij direct ‘ja’. Charlotte vertelt: “Ja, na de uitleg van Hannelore vonden we het eigenlijk direct een goed idee. We overwogen al om het huis te verduurzamen. Maar dat is best wel een gedoe. Eerst moet je je inlezen in de materie en dan moet je nog een geschikte partij zoeken die het voor je installeert. Nu wordt het voor ons gedaan, wel zo fijn.” 

Snelle hypotheekaanvraag

Het kopen van een huis is een belangrijke stap en het aanvragen van een hypotheek kan een uitdaging zijn. Hoe verliep de aanvraag voor de Duurzaam Voordeel Hypotheek? Was het een vlotte procedure? “Dat ging soepel”, zegt Charlotte. “Het is veel papierwerk natuurlijk. Maar we werden goed geholpen bij het insturen van de juiste documenten door Scherp Financieel Advies. En daarna was de hypotheek snel geregeld.”

Verhuizen en verduurzamen

Ze zijn in februari 2023 samen met hun baby verhuisd naar de nieuwe woning en in maart stond de energieadviseur van Susteen al op de stoep. “Klopt, dat ging lekker snel. De energieadviseur heeft het huis goed bekeken en alles opgemeten. Wat ik leuk vond is dat we direct ook de wat kleinere duurzame tips kregen.”
“Het is een jaren ‘60 huis en had een flinke verbouwing nodig. Zoals een nieuwe badkamer, nieuwe keuken en nieuwe plafonds. En er zat ook een onafgemaakte zolder in. Qua isolatie zat het wel goed met ons huis. Dus we zaten dicht tegen een energielabel B aan.”

Zonnepaneel wordt op dak gelegd

Wat voor maatregelen zijn er nodig om naar energielabel A te verduurzamen?

Charlotte vertelt verder: “Ons dak is geschikt voor 10 zonnepanelen. Hiermee gaan we naar energielabel A. We willen in de toekomst verder verduurzamen dan energielabel A. Dit heeft Susteen ook opgenomen in het verduurzamingsrapport. We hebben daarvoor een warmtepomp nodig. Die schaffen we in de toekomst zeker aan. Maar voor nu zijn we al heel blij met energielabel A. De verbouwing zit in de afrondende fase en de afspraak voor het installeren van de zonnepanelen is gemaakt. Dus nog eventjes en dan hebben we energielabel A!” 

De Duurzaam Voordeel Hypotheek neemt gedoe weg

We hebben de Duurzaam Voordeel Hypotheek in het leven geroepen omdat verduurzamen best veel gedoe en geregel is. Klopt dat ook in de ogen van Charlotte en Marius? “Dat gedoe wordt inderdaad geheel bij je weggenomen. Het is heel fijn dat alles voor je geregeld wordt. Dat scheelt enorm veel tijd. Als je je huis laat verbouwen en een baby hebt, dan heb je het al druk zat dus dat komt mooi uit!”

Waar kunnen we je mee helpen?

Helaas geen resultaten gevonden.